අවශ්ය ද්රව්ය
පිටි ග්රෑම් 225 ක්
කුරුඳු කුඩු තේ හැඳි 1 ක්
බේකින් පවුඩර් තේ හැඳි 1 ක්
ලුණු රහිත බටර් ග්රෑම් 50 ක්
සාමාන්ය ප්රමාණයේ රතු ඇපල් ගෙඩි 2ක්
රේසින්ස් ග්රෑම් 100 ක්
සීනි ග්රෑම් 50 ක්
යෝගට් මේස හැඳි 2, 3 ක්
සාදන ක්රමය
පිටි, බේකින් පවුඩර්, කුරුඳු කුඩු බඳුනකට දමා කලවම් කරන්න. එයටම බටර් ද එකතු කර කලවම් කරන්න. ඇපල් පොතු ඉවත් කර ග්රේට් කරන්න. එම ගාගත් ඇපල්, රේසින්ස්, සහ සීනි පිටි මිශ්රණයට එකතු කර කලවම් කරන්න. පසුව යෝගට් එකතු කර මෘදු පිටි මිශ්රණයක් සාදන්න. එය පිටි ඉසගත් ලෑල්ලක අඟල් 1/2 ක් ගනකමට තුනී කරන්න. කටරයකින් හෝ තමන් කැමති හැඩයකට කොටස් කපන්න. දැන් තැටියකට තෙල් කඩදාසියක් දමා එහි බටර් ටිකක් තවරා කපාගත් ස්කෝන්ස් එහි තබා සෙන්ටිග්රේඞ් 200 උෂ්ණත්වයට මිනිත්තු 10 ක් පමණ යන්තම් රන්වන් පැහැයට බේක් කරන්න. ඉවතට ගත් පසු කූලින් රැක් එකක තබා නිවුණු පසු කෑමට ගන්න.
අවශ්ය ද්රව්ය පිටි ග්රෑම් 225 ක් කුරුඳු කුඩු තේ හැඳි 1 ක්
පොලොස් වෑංජනයට කවුරුත් ප්රියය. එහෙත් පොලොස් වෑංජන රසට හදන්නට නම් දර ලිපේ පිසින්නට ඕනෑ යැයි බොහෝදෙනා සිතති.
තම්බා පොඩිකර ගත් බඩ ඉරිඟු ඇට නැතිනම් ස්වීට් කෝන්( ෆුඞ් සිටි වලින් ගත හැකිය) ග්රෑම් 50 ක්
තද උණුසුම ඇති දිනෙක සිසිල් බීම වීදුරුවක් බීමට ඇත්නම් කෙතරම් අගේද?
නන්තල් කාලයට ගැළපෙන මෙම කේක් වර්ග සති නත්තලට සති 2, 3කට කලින් සාදා ගැනීමට වුවද පු`ඵවන.
නැවුම් එළකිරි ලීටර් 1 ක් / කිරිපිටිග්රෑම් 200 ක් ක්රමඩාන් (ස්ටැඩිලයිසර්) ග්රෑම් 10 ක් හෝ
දේශයේ ආරක්ෂකයා ලෙස ශ්රී ලංකා ඉන්ෂුවරන්ස් ලයිෆ් (SLIC Life) රටේ අනාගත පරපුරේ වැඩිදියුණුව සඳහා නිරන්තරයෙන් දායක වී ඇත. ශ්රී ලංකාවේ පවතින වඩාත්ම උපයන රාජ්
ඇතැම් මිනිසුන් ගෙන් නික්මෙන ප්රභාව බොහෝ ප්රිය මනාප ය. ඔවුන්ව දැකීම පවා මහත් සැනසීමක් ගෙන දෙනු ඇත. ඔවුන් සමීපයෙහි සිටින කළ මහත් සැනසීමක්, සුවදායක බවක්
ශ්රී ලාංකික රසවතුන්ගේ විශ්වාසය දිනූ “ස්කෑන් ජම්බෝ පීනට්ස්”සිය පාරිභෝගික භවතුන් වෙත හරසර දක්වමින් 8 වැනි වරටත් සංවිධානය කළ “ස්කෑන් ජම්බෝ බොනැන්සා”ස
ළමයි කැමති රසැති - හැඩැති කෙටි කෑම