යුරෝපීය විද්යාඥයින් පිරිසක් නවතම චොකලට් සැදීමේ ක්රමයක් සොයාගෙන ඇත.
රසයට කිසිදු හානියක් නොවන සේ මේදය හරි අඩකින් අඩු කැර මේ චොකලට් නිපදවේ.
නව සොයාගැනීම මගින් මේදයෙන් 50% ක් පලතුරු බිම , විටමින් සී , ජලය සහ ඩයට් කෝලා මගින් හිලව් කැරෙයි.
සුදු , කළු ආදී ඕනෑම චොකලට් වර්ගයක් නිෂ්පාදනය සදහා මේ ක්රමය යොදා ගත හැකි බව ඔවූහු කියති.
ඉන්ධන මිල අඩු කිරීමට සමගාමීව බහලුම් රථ ප්රවාහන ගාස්තු සියයට 4 කින් ඊයේ (1) මධ්යම රාත්රීයේ සිට අඩු කළ බව සමස්ත ලංකා බහලුම් රථ හිමියන්ගේ සංගමයේ සභාපති සන
අනුරාධපුර, ශ්රී ලංකා රජරට විශ්වවිද්යාලයේ නව තාක්ෂණ පීඨය විවෘත කිරීම විශ්වවිද්යාල ප්රතිපාදන කොමිෂන් සභාවේ සභාපති ජ්යෙෂ්ඨ මහාචාර්ය සම්පත් අමරත
දිවයිනේ බොහෝ ප්රදේශවල, සවස් කාලයේදී හෝ රාත්රී කාලයේදී වැසි හෝ ගිගුරුම් සහිත වැසි ඇතිවිය හැකිබව කාලගුණවිද්යා දෙපාර්තමේන්තුව කියයි.
හිටපු අමාත්යවරුන් සහ රාජ්ය අමාත්යවරුන් අතුරින් රජයේ බංගලා තවමත් බාරදී ඇත්තේ තිදෙනකු පමණක් බව රාජ්ය පරිපාලන, ස්වදේශ කටයුතු, අධිකරණ, පළාත් සභා, පළාත
ජනාධිපතිවරණයේ ඡන්ද විමසීම අවසන් වී ඇති මේ මොහොතේ, මුළු රටක් ම බලාපොරොත්තු පෙරදැරිව බලා සිටිනේ ඉදිරි පස් වසර සඳහා සඳහා ශ්රී ලංකාවේ ජනපති වන්නේ කවුරුන්
ශ්රී ලංකාව මේ මොහොතේ සිටින්නේ ඉතාමත් තීරණාත්මක සන්ධිස්ථානයක යි. පවතින ගෝලීය දේශගුණික අභියෝග සහ බලශක්ති සුරක්ෂිතතාව පිළිබඳ කවර ගැටලු පැවතිය ද ෆොසිල
ශ්රී ලංකාවේ ප්රථම වරට, ප්රධාන ජනාධිපති අපේක්ෂකයින් තිදෙනාගේ ප්රතිපත්ති ප්රකාශන පොරොන්දු පහසුවෙන් සංසන්දනය කිරීමට සහ ඇගයීමට, ඉංග්රීසි, සිංහල ස
මේදය බාගෙට අඩු කළ චොකලට් පෙත්තක්
ගාමිණී Thursday, 11 April 2013 08:49 PM
ළඟදී පුවත් පතක පලවුනා ලෝකයේ වැඩිපුරම චොත්ලට් කන්නේ ස්විස් ජාතිකයෝ බව. ඒ උනාට අපේ රටේ අය වැඩිපුරම කන්නේ පරිප්පු බව මුළු ලොවම දන්නවා.(නදී)
පද්මි Thursday, 11 April 2013 11:21 PM
කොකෝවා ප්රමාණය 80% ඉක්ම වූ චොකලට් (කළු) ඉතාම ගුණයි. යුරෝපයට මේවා අලුත් නැහැ. අනික සීනිත් නැහැ. (නි)
සෙන්තිල් Thursday, 11 April 2013 02:36 PM
හැබැයි මේක සිංහලයෙකුගේ චොකලට් කොම්පැනියක් නම් නෙමෙයි ඔන්න. (නි)
ලංකාසිරි Thursday, 11 April 2013 02:56 PM
අනේ අපිට නම් මුදලෙන් 50% අඩු කළ චොකොලට් පෙති තමයි වටින්නේ. (නි)
දයා Thursday, 11 April 2013 02:57 PM
මේදය වගේම සීනි ප්රමාණයත් අඩුකර ගන්න තරමට තමයි හොද. (නි)